Abstract

Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voor Nederland op. Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens ter aanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s waarbij de gebruikte schattingsmethodieken zo veel als mogelijk worden onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur.
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages26
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@techreport{4df958fd0f7943668f6b1b34f17a5043,
title = "Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2017-2022",
abstract = "Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voor Nederland op. Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens ter aanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s waarbij de gebruikte schattingsmethodieken zo veel als mogelijk worden onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur.",
author = "Jessie Bakens and Frank C{\"o}rvers and Sander Dijksman and Didier Fouarge and Davey Poulissen",
year = "2018",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2017-2022. / Bakens, Jessie; Cörvers, Frank; Dijksman, Sander; Fouarge, Didier; Poulissen, Davey.

Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2018.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2017-2022

AU - Bakens, Jessie

AU - Cörvers, Frank

AU - Dijksman, Sander

AU - Fouarge, Didier

AU - Poulissen, Davey

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voor Nederland op. Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens ter aanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s waarbij de gebruikte schattingsmethodieken zo veel als mogelijk worden onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur.

AB - Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voor Nederland op. Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens ter aanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s waarbij de gebruikte schattingsmethodieken zo veel als mogelijk worden onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur.

M3 - Working paper

BT - Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2017-2022

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

CY - Maastricht

ER -

Bakens J, Cörvers F, Dijksman S, Fouarge D, Poulissen D. Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2017-2022. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market. 2018.