Abstract

Het belang van een leven lang ontwikkelen is goed doorgedrongen tot brancheorganisaties, werkgevers en grote groepen werknemers en staat ook hoog op de agenda van de overheid. Het blijft echter de vraag hoe ervoor gezorgd kan worden dat iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen én zich de juiste competenties eigen maakt. Dat hier veel over nagedacht wordt, is onder andere te zien aan de talrijke initiatieven rondom het ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO). Het betreft echter meestal pilots die niet of nauwelijks geëvalueerd (kunnen) worden, waardoor vaak het wiel opnieuw moet worden uitvonden en er geen goed beeld is van wat effectieve manieren zijn om het LLO te stimuleren. Het is nog onvoldoende vanzelfsprekend dat een initiatief gericht op het bevorderen van een leven lang ontwikkelen zodanig opgezet wordt dat een
goede effectmeting mogelijk is. Onder meer door selectie van specifieke bedrijven of werknemers in dergelijke initiatieven zijn de effecten niet eenduidig te analyseren en worden de effecten ervan vaak ook overschat, omdat de scholing ook zonder de stimulans (interventie) wel had plaatsgevonden (het zgn. dead-weight loss effect).
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages48
ISBN (Electronic)978-90-5321-578-4
Publication statusPublished - 2019

Cite this

de Grip, A., Künn, A., & Montizaan, R. (2019). Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market.
de Grip, Andries ; Künn, Annemarie ; Montizaan, Raymond. / Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen. Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2019.
@techreport{8564e7b6be5440dea105b40756677951,
title = "Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen",
abstract = "Het belang van een leven lang ontwikkelen is goed doorgedrongen tot brancheorganisaties, werkgevers en grote groepen werknemers en staat ook hoog op de agenda van de overheid. Het blijft echter de vraag hoe ervoor gezorgd kan worden dat iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen {\'e}n zich de juiste competenties eigen maakt. Dat hier veel over nagedacht wordt, is onder andere te zien aan de talrijke initiatieven rondom het ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO). Het betreft echter meestal pilots die niet of nauwelijks ge{\"e}valueerd (kunnen) worden, waardoor vaak het wiel opnieuw moet worden uitvonden en er geen goed beeld is van wat effectieve manieren zijn om het LLO te stimuleren. Het is nog onvoldoende vanzelfsprekend dat een initiatief gericht op het bevorderen van een leven lang ontwikkelen zodanig opgezet wordt dat eengoede effectmeting mogelijk is. Onder meer door selectie van specifieke bedrijven of werknemers in dergelijke initiatieven zijn de effecten niet eenduidig te analyseren en worden de effecten ervan vaak ook overschat, omdat de scholing ook zonder de stimulans (interventie) wel had plaatsgevonden (het zgn. dead-weight loss effect).",
author = "{de Grip}, Andries and Annemarie K{\"u}nn and Raymond Montizaan",
year = "2019",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

de Grip, A, Künn, A & Montizaan, R 2019 'Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen' Research Centre for Education and the Labour Market, Maastricht.

Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen. / de Grip, Andries; Künn, Annemarie; Montizaan, Raymond.

Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2019.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen

AU - de Grip, Andries

AU - Künn, Annemarie

AU - Montizaan, Raymond

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Het belang van een leven lang ontwikkelen is goed doorgedrongen tot brancheorganisaties, werkgevers en grote groepen werknemers en staat ook hoog op de agenda van de overheid. Het blijft echter de vraag hoe ervoor gezorgd kan worden dat iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen én zich de juiste competenties eigen maakt. Dat hier veel over nagedacht wordt, is onder andere te zien aan de talrijke initiatieven rondom het ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO). Het betreft echter meestal pilots die niet of nauwelijks geëvalueerd (kunnen) worden, waardoor vaak het wiel opnieuw moet worden uitvonden en er geen goed beeld is van wat effectieve manieren zijn om het LLO te stimuleren. Het is nog onvoldoende vanzelfsprekend dat een initiatief gericht op het bevorderen van een leven lang ontwikkelen zodanig opgezet wordt dat eengoede effectmeting mogelijk is. Onder meer door selectie van specifieke bedrijven of werknemers in dergelijke initiatieven zijn de effecten niet eenduidig te analyseren en worden de effecten ervan vaak ook overschat, omdat de scholing ook zonder de stimulans (interventie) wel had plaatsgevonden (het zgn. dead-weight loss effect).

AB - Het belang van een leven lang ontwikkelen is goed doorgedrongen tot brancheorganisaties, werkgevers en grote groepen werknemers en staat ook hoog op de agenda van de overheid. Het blijft echter de vraag hoe ervoor gezorgd kan worden dat iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen én zich de juiste competenties eigen maakt. Dat hier veel over nagedacht wordt, is onder andere te zien aan de talrijke initiatieven rondom het ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO). Het betreft echter meestal pilots die niet of nauwelijks geëvalueerd (kunnen) worden, waardoor vaak het wiel opnieuw moet worden uitvonden en er geen goed beeld is van wat effectieve manieren zijn om het LLO te stimuleren. Het is nog onvoldoende vanzelfsprekend dat een initiatief gericht op het bevorderen van een leven lang ontwikkelen zodanig opgezet wordt dat eengoede effectmeting mogelijk is. Onder meer door selectie van specifieke bedrijven of werknemers in dergelijke initiatieven zijn de effecten niet eenduidig te analyseren en worden de effecten ervan vaak ook overschat, omdat de scholing ook zonder de stimulans (interventie) wel had plaatsgevonden (het zgn. dead-weight loss effect).

M3 - Working paper

BT - Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

CY - Maastricht

ER -

de Grip A, Künn A, Montizaan R. Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market. 2019.