Zijn mentaal veeleisende taken thuis moeilijker uit te voeren?

Press/Media: ResearchPopular

Description

Is thuiswerken wel verstandig voor mensen die ingewikkelde taken uitvoeren en gedetailleerd nadenken? Het kan nadelige effecten hebben op het uitvoeren van cognitieve taken, blijkt uit onderzoek met schakers van dr. Dainis Zegners van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Dr. Zegners en zijn mede-onderzoekers van de Universiteit Maastricht Dr. Steffen Künn en Dr. Christian Seel onderzochten het effect van thuiswerken met professionele schakers van wereldklasse die thuis aan een online toernooi deelnamen. Hun resultaten geven stof tot nadenken voor managers en hun teams die gedurende langere tijd moeten thuiswerken.

Period19 Oct 2020

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleZijn mentaal veeleisende taken thuis moeilijker uit te voeren?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletErasmus University Rotterdam
  Media typeOnline
  Country/TerritoryNetherlands
  Date19/10/20
  DescriptionIs thuiswerken wel verstandig voor mensen die ingewikkelde taken uitvoeren en gedetailleerd nadenken? Het kan nadelige effecten hebben op het uitvoeren van cognitieve taken, blijkt uit onderzoek met schakers van dr. Dainis Zegners van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Dr. Zegners en zijn mede-onderzoekers van de Universiteit Maastricht Dr. Steffen Künn en Dr. Christian Seel onderzochten het effect van thuiswerken met professionele schakers van wereldklasse die thuis aan een online toernooi deelnamen. Hun resultaten geven stof tot nadenken voor managers en hun teams die gedurende langere tijd moeten thuiswerken.
  Producer/AuthorRSM
  URLhttps://www.eur.nl/nieuws/zijn-mentaal-veeleisende-taken-thuis-moeilijker-uit-te-voeren#:~:text=Het%20onderzoek%20concludeert%20dat%20mentaal,thuiswerken%20de%20productiviteit%20kan%20schaden.
  PersonsSteffen Künn, Christian Seel, Dainis Zegners