Walking Seminar Den Haag: Over de nieuwe rol van kunst in de openbare ruimte

Dirk-Jan Visser, Christian Ernsten, Erik Wong (Designer), Aart Jan van der Linden (Developer)

Research output: Non-textual / digital / web - outputsWeb publication/siteProfessional

Abstract

Wat is welzijn in de stad tijdens klimaatverandering?
En hoe reageren we op de positieve en negatieve uitwassen van ons digitale stadsleven?

Stroom Den Haag biedt wandelaars en luisteraars via vier audiowandelingen een doorkijkje naar het Den Haag van de toekomst. Vier kunstenaars en vier wetenschappers nemen je mee met hun verkenningen. Ze delen tijdens de wandeling ideeën over ingrijpende veranderingen in de toekomst terwijl ze reageren op de vraag:

WAT IS DE TOEKOMST VAN DE OPENBARE RUIMTE?

De vier wandelingen onderzoeken hoe het leven in de stad meer en meer een leven op de grens van onze biosfeer is. Denk aan de stikstofproblematiek of de stijgende zeespiegel, maar ook hitte in de stad of corona. Wat is welzijn in de stad tijdens klimaatverandering?

De wandelingen onderzoeken ook hoe digitalisering en artificial intelligence in toenemende mate het stedelijk leven bepalen. Denk aan digitale technologie in het verkeer of als surveillance instrument, maar ook aan social media campagnes in de stad zoals #MeToo of #BlackLivesMatter. Hoe reageren we op de positieve en negatieve uitwassen van ons digitale stadsleven?
Original languageEnglish
Place of PublicationThe Hague
PublisherStroom Den Haag
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2021

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Walking Seminar Den Haag: Over de nieuwe rol van kunst in de openbare ruimte'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this