Voeding in de klinisch-psychiatrische zorg

W. M. H. Houwert-Zuidema*, A.M. Fleurke, N M den Bleijker, Myrthe van Schothorst, Jeroen Deenik

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

1 Downloads (Pure)

Abstract

Dat voeding een belangrijke rol speelt in zowel de lichamelijke als de psychische gezondheidsachterstand van mensen met een psychiatrische aandoening is bekend, maar hier is tot nu toe nog maar weinig onderzoek naar gedaan. In dit artikel het verslag van een onderzoek dat tot doel had het verkrijgen van gedetailleerd inzicht in de voedingsinname en het eetgedrag van mensen met een psychiatrische aandoening in de klinische zorg, en in het verband daartussen. De nationale richtlijn van het Voedingscentrum vormde de context van dit onderzoek.
Original languageDutch
Pages (from-to)29-37
Number of pages6
JournalNederlands Tijdschrift voor Voeding en Dietetiek
Volume79
Issue number1
Publication statusPublished - 2024

Cite this