Verdwijnt het Amerikaanse leiderschap komend jaar? U.S. Foreign Policy after the Midterms

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

Het onderwerp ‘buitenlandbeleid’ speelde slechts een bescheiden rol in de verkiezingscampagne voor de afgelopen midterms. Áls de kiezers al argumenten te horen kregen over kwesties buiten Amerika, dan ging het vooral over de grote vrees voor ‘de ander’ die bezig was op illegale wijze over de Amerikaanse landsgrens te geraken. Trumps uitbuiting van deze angst en zijn omarming van polemische taal met betrekking tot de Amerikaanse buitenlandse betrekkingen versterkte het tribalisme dat het Amerikaanse electoraat momenteel kenmerkt. Terecht zullen Europese burgers zich kunnen afvragen hoe deze bevordering van tweedracht door Trump het gedrag van Amerika op het wereldtoneel zal beïnvloeden.
Original languageDutch
JournalElsevier Weekblad
Publication statusPublished - 14 Dec 2018

Keywords

  • U.S. Foreign Policy, Trump

Cite this

@article{7215365f09924b5697b3c6e247a31621,
title = "Verdwijnt het Amerikaanse leiderschap komend jaar?: U.S. Foreign Policy after the Midterms",
abstract = "Het onderwerp ‘buitenlandbeleid’ speelde slechts een bescheiden rol in de verkiezingscampagne voor de afgelopen midterms. {\'A}ls de kiezers al argumenten te horen kregen over kwesties buiten Amerika, dan ging het vooral over de grote vrees voor ‘de ander’ die bezig was op illegale wijze over de Amerikaanse landsgrens te geraken. Trumps uitbuiting van deze angst en zijn omarming van polemische taal met betrekking tot de Amerikaanse buitenlandse betrekkingen versterkte het tribalisme dat het Amerikaanse electoraat momenteel kenmerkt. Terecht zullen Europese burgers zich kunnen afvragen hoe deze bevordering van tweedracht door Trump het gedrag van Amerika op het wereldtoneel zal be{\"i}nvloeden.",
keywords = "U.S. Foreign Policy, Trump",
author = "Roberta Haar",
year = "2018",
month = "12",
day = "14",
language = "Dutch",
journal = "Elsevier Weekblad",
issn = "0922-3444",
publisher = "ONE Business B.V.",

}

Verdwijnt het Amerikaanse leiderschap komend jaar? U.S. Foreign Policy after the Midterms. / Haar, Roberta.

In: Elsevier Weekblad, 14.12.2018.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Verdwijnt het Amerikaanse leiderschap komend jaar?

T2 - U.S. Foreign Policy after the Midterms

AU - Haar, Roberta

PY - 2018/12/14

Y1 - 2018/12/14

N2 - Het onderwerp ‘buitenlandbeleid’ speelde slechts een bescheiden rol in de verkiezingscampagne voor de afgelopen midterms. Áls de kiezers al argumenten te horen kregen over kwesties buiten Amerika, dan ging het vooral over de grote vrees voor ‘de ander’ die bezig was op illegale wijze over de Amerikaanse landsgrens te geraken. Trumps uitbuiting van deze angst en zijn omarming van polemische taal met betrekking tot de Amerikaanse buitenlandse betrekkingen versterkte het tribalisme dat het Amerikaanse electoraat momenteel kenmerkt. Terecht zullen Europese burgers zich kunnen afvragen hoe deze bevordering van tweedracht door Trump het gedrag van Amerika op het wereldtoneel zal beïnvloeden.

AB - Het onderwerp ‘buitenlandbeleid’ speelde slechts een bescheiden rol in de verkiezingscampagne voor de afgelopen midterms. Áls de kiezers al argumenten te horen kregen over kwesties buiten Amerika, dan ging het vooral over de grote vrees voor ‘de ander’ die bezig was op illegale wijze over de Amerikaanse landsgrens te geraken. Trumps uitbuiting van deze angst en zijn omarming van polemische taal met betrekking tot de Amerikaanse buitenlandse betrekkingen versterkte het tribalisme dat het Amerikaanse electoraat momenteel kenmerkt. Terecht zullen Europese burgers zich kunnen afvragen hoe deze bevordering van tweedracht door Trump het gedrag van Amerika op het wereldtoneel zal beïnvloeden.

KW - U.S. Foreign Policy, Trump

M3 - Article

JO - Elsevier Weekblad

JF - Elsevier Weekblad

SN - 0922-3444

ER -