Van startende kunstenaar tot gevorderde: De loopbaanontwikkeling van kunstenaars in de eerste vijf jaren na afstuderen

James Allen, Barbara Belfi, Ardi Mommers

Research output: Working paperProfessional

337 Downloads (Pure)

Abstract

De Kunsten-Monitor brengt jaarlijks de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde kunstenaars, één jaar na diplomering, in kaart. Ook kijken de alumni in de monitor terug naar de door hen gevolgde opleiding. In 2015 is naast de reguliere ‘T+1 meting’ (één jaar na afstuderen) een aanvullende meting uitgevoerd Het gaat bij deze aanvullende meting om de positie van afgestudeerde kunstenaars vijf c.q. zes jaar na diplomering (‘T+5’ c.q. ‘T+6’). Aangezien het op de begin- en eindmeting om exact dezelfde groep afgestudeerden gaat, kunnen individuele (loopbaan)ontwikkelingen worden bestudeerd. In totaal zijn er 397 respondenten uit het hbo-kunstonderwijs die op beide meetmomenten deel hebben genomen aan de vragenlijst. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek kunnen als volgt worden samengevat, waarbij de getoonde resultaten betrekking hebben op zowel voltijd- als deeltijdstudenten, tenzij expliciet angegeven wordt dat het alleen voltijders betreft.
Original languageDutch
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages39
ISBN (Electronic)978-90-5321-559-3
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@techreport{0fdfdc8129f94e4398e35d7afbab26f6,
title = "Van startende kunstenaar tot gevorderde: De loopbaanontwikkeling van kunstenaars in de eerste vijf jaren na afstuderen",
abstract = "De Kunsten-Monitor brengt jaarlijks de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde kunstenaars, {\'e}{\'e}n jaar na diplomering, in kaart. Ook kijken de alumni in de monitor terug naar de door hen gevolgde opleiding. In 2015 is naast de reguliere ‘T+1 meting’ ({\'e}{\'e}n jaar na afstuderen) een aanvullende meting uitgevoerd Het gaat bij deze aanvullende meting om de positie van afgestudeerde kunstenaars vijf c.q. zes jaar na diplomering (‘T+5’ c.q. ‘T+6’). Aangezien het op de begin- en eindmeting om exact dezelfde groep afgestudeerden gaat, kunnen individuele (loopbaan)ontwikkelingen worden bestudeerd. In totaal zijn er 397 respondenten uit het hbo-kunstonderwijs die op beide meetmomenten deel hebben genomen aan de vragenlijst. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek kunnen als volgt worden samengevat, waarbij de getoonde resultaten betrekking hebben op zowel voltijd- als deeltijdstudenten, tenzij expliciet angegeven wordt dat het alleen voltijders betreft.",
author = "James Allen and Barbara Belfi and Ardi Mommers",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Van startende kunstenaar tot gevorderde : De loopbaanontwikkeling van kunstenaars in de eerste vijf jaren na afstuderen. / Allen, James; Belfi, Barbara; Mommers, Ardi.

Research Centre for Education and the Labour Market, 2017.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Van startende kunstenaar tot gevorderde

T2 - De loopbaanontwikkeling van kunstenaars in de eerste vijf jaren na afstuderen

AU - Allen, James

AU - Belfi, Barbara

AU - Mommers, Ardi

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - De Kunsten-Monitor brengt jaarlijks de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde kunstenaars, één jaar na diplomering, in kaart. Ook kijken de alumni in de monitor terug naar de door hen gevolgde opleiding. In 2015 is naast de reguliere ‘T+1 meting’ (één jaar na afstuderen) een aanvullende meting uitgevoerd Het gaat bij deze aanvullende meting om de positie van afgestudeerde kunstenaars vijf c.q. zes jaar na diplomering (‘T+5’ c.q. ‘T+6’). Aangezien het op de begin- en eindmeting om exact dezelfde groep afgestudeerden gaat, kunnen individuele (loopbaan)ontwikkelingen worden bestudeerd. In totaal zijn er 397 respondenten uit het hbo-kunstonderwijs die op beide meetmomenten deel hebben genomen aan de vragenlijst. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek kunnen als volgt worden samengevat, waarbij de getoonde resultaten betrekking hebben op zowel voltijd- als deeltijdstudenten, tenzij expliciet angegeven wordt dat het alleen voltijders betreft.

AB - De Kunsten-Monitor brengt jaarlijks de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde kunstenaars, één jaar na diplomering, in kaart. Ook kijken de alumni in de monitor terug naar de door hen gevolgde opleiding. In 2015 is naast de reguliere ‘T+1 meting’ (één jaar na afstuderen) een aanvullende meting uitgevoerd Het gaat bij deze aanvullende meting om de positie van afgestudeerde kunstenaars vijf c.q. zes jaar na diplomering (‘T+5’ c.q. ‘T+6’). Aangezien het op de begin- en eindmeting om exact dezelfde groep afgestudeerden gaat, kunnen individuele (loopbaan)ontwikkelingen worden bestudeerd. In totaal zijn er 397 respondenten uit het hbo-kunstonderwijs die op beide meetmomenten deel hebben genomen aan de vragenlijst. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek kunnen als volgt worden samengevat, waarbij de getoonde resultaten betrekking hebben op zowel voltijd- als deeltijdstudenten, tenzij expliciet angegeven wordt dat het alleen voltijders betreft.

M3 - Working paper

BT - Van startende kunstenaar tot gevorderde

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

ER -