Taken en vaardigheden op het werk: Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey

Emina van den Berg, Peter van Eldert, Didier Fouarge, Bas ter Weel

Research output: Working paperProfessional

194 Downloads (Pure)

Abstract

Dit onderzoek rapporteert over de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden. Het doel van de NSS is om tussen en binnen beroepen te kijken naar werktaken en vaardigheden van werkenden in Nederland. In een arbeidsmarkt die verandert kan op deze manier in kaart worden gebracht welke werktaken belangrijker worden en in hoeverre de vaardigheden van werkenden zich in dezelfde richting ontwikkelen, hoe de match tussen vraag en aanbod eruitziet en in hoeverre sprake is van mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt, op welke wijze, wanneer en waar vaardigheden zijn geleerd en in hoeverre sprake is van upgrading in een veranderende
arbeidsmarkt, wat de effecten zijn van technologische en organisatorische
veranderingen op de vraag naar vaardigheden en in hoeverre dit leidt tot veranderende kansen en uitkomsten voor bepaalde beroepen en groepen op de arbeidsmarkt, en ten slotte wat de vaardigheden zijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en in hoeverre hun vaardigheden passend zijn voor potentiële toekomstige beroepen waarin zij werkzaam zouden willen zijn.
Original languageDutch
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages118
ISBN (Electronic)978-90-5321-569-2
Publication statusPublished - 2018

Cite this

van den Berg, E., van Eldert, P., Fouarge, D., & ter Weel, B. (2018). Taken en vaardigheden op het werk: Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey. Research Centre for Education and the Labour Market.
van den Berg, Emina ; van Eldert, Peter ; Fouarge, Didier ; ter Weel, Bas. / Taken en vaardigheden op het werk : Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey. Research Centre for Education and the Labour Market, 2018.
@techreport{a98cfb7b866647228d6ad93b583d92a3,
title = "Taken en vaardigheden op het werk: Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey",
abstract = "Dit onderzoek rapporteert over de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden. Het doel van de NSS is om tussen en binnen beroepen te kijken naar werktaken en vaardigheden van werkenden in Nederland. In een arbeidsmarkt die verandert kan op deze manier in kaart worden gebracht welke werktaken belangrijker worden en in hoeverre de vaardigheden van werkenden zich in dezelfde richting ontwikkelen, hoe de match tussen vraag en aanbod eruitziet en in hoeverre sprake is van mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt, op welke wijze, wanneer en waar vaardigheden zijn geleerd en in hoeverre sprake is van upgrading in een veranderendearbeidsmarkt, wat de effecten zijn van technologische en organisatorischeveranderingen op de vraag naar vaardigheden en in hoeverre dit leidt tot veranderende kansen en uitkomsten voor bepaalde beroepen en groepen op de arbeidsmarkt, en ten slotte wat de vaardigheden zijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en in hoeverre hun vaardigheden passend zijn voor potenti{\"e}le toekomstige beroepen waarin zij werkzaam zouden willen zijn.",
author = "{van den Berg}, Emina and {van Eldert}, Peter and Didier Fouarge and {ter Weel}, Bas",
year = "2018",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

van den Berg, E, van Eldert, P, Fouarge, D & ter Weel, B 2018 'Taken en vaardigheden op het werk: Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey' Research Centre for Education and the Labour Market.

Taken en vaardigheden op het werk : Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey. / van den Berg, Emina; van Eldert, Peter; Fouarge, Didier; ter Weel, Bas.

Research Centre for Education and the Labour Market, 2018.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Taken en vaardigheden op het werk

T2 - Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey

AU - van den Berg, Emina

AU - van Eldert, Peter

AU - Fouarge, Didier

AU - ter Weel, Bas

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Dit onderzoek rapporteert over de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden. Het doel van de NSS is om tussen en binnen beroepen te kijken naar werktaken en vaardigheden van werkenden in Nederland. In een arbeidsmarkt die verandert kan op deze manier in kaart worden gebracht welke werktaken belangrijker worden en in hoeverre de vaardigheden van werkenden zich in dezelfde richting ontwikkelen, hoe de match tussen vraag en aanbod eruitziet en in hoeverre sprake is van mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt, op welke wijze, wanneer en waar vaardigheden zijn geleerd en in hoeverre sprake is van upgrading in een veranderendearbeidsmarkt, wat de effecten zijn van technologische en organisatorischeveranderingen op de vraag naar vaardigheden en in hoeverre dit leidt tot veranderende kansen en uitkomsten voor bepaalde beroepen en groepen op de arbeidsmarkt, en ten slotte wat de vaardigheden zijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en in hoeverre hun vaardigheden passend zijn voor potentiële toekomstige beroepen waarin zij werkzaam zouden willen zijn.

AB - Dit onderzoek rapporteert over de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden. Het doel van de NSS is om tussen en binnen beroepen te kijken naar werktaken en vaardigheden van werkenden in Nederland. In een arbeidsmarkt die verandert kan op deze manier in kaart worden gebracht welke werktaken belangrijker worden en in hoeverre de vaardigheden van werkenden zich in dezelfde richting ontwikkelen, hoe de match tussen vraag en aanbod eruitziet en in hoeverre sprake is van mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt, op welke wijze, wanneer en waar vaardigheden zijn geleerd en in hoeverre sprake is van upgrading in een veranderendearbeidsmarkt, wat de effecten zijn van technologische en organisatorischeveranderingen op de vraag naar vaardigheden en in hoeverre dit leidt tot veranderende kansen en uitkomsten voor bepaalde beroepen en groepen op de arbeidsmarkt, en ten slotte wat de vaardigheden zijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en in hoeverre hun vaardigheden passend zijn voor potentiële toekomstige beroepen waarin zij werkzaam zouden willen zijn.

M3 - Working paper

BT - Taken en vaardigheden op het werk

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

ER -

van den Berg E, van Eldert P, Fouarge D, ter Weel B. Taken en vaardigheden op het werk: Bevindingen uit de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey. Research Centre for Education and the Labour Market. 2018.