Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten

Research output: Working paperProfessional

211 Downloads (Pure)

Abstract

Dit werkdocument geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 regio’s. De landelijke arbeidsmarktprognoses zijn in december 2013 gepubliceerd in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op de Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2013-2018. In het landelijke rapport ontbreekt de vertaalslag van de arbeidsmarktprognoses naar de regio’s. De resultaten van deze vertaalslag zijn sinds januari 2014 opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem (AIS) van het ROA. Doordat de groeiperspectieven, de industriële structuur, de vergrijzing van de werkzame beroepsbevolking en het aanbod van gediplomeerden van onderwijsinstellingen van regio’s aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen, kan het toekomstig arbeidsmarktperspectief van eenzelfde opleiding uiteenlopen in de diverse arbeidsmarktregio’s.
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Publication statusPublished - 1 Jan 2014

Cite this

Clerx, R., Cörvers, F., & Fouarge, D. (2014). Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market.
Clerx, R. ; Cörvers, F. ; Fouarge, D. / Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten. Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2014.
@techreport{2aba9f81af56405f85714afa4eb0db34,
title = "Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten",
abstract = "Dit werkdocument geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 regio’s. De landelijke arbeidsmarktprognoses zijn in december 2013 gepubliceerd in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op de Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2013-2018. In het landelijke rapport ontbreekt de vertaalslag van de arbeidsmarktprognoses naar de regio’s. De resultaten van deze vertaalslag zijn sinds januari 2014 opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem (AIS) van het ROA. Doordat de groeiperspectieven, de industri{\"e}le structuur, de vergrijzing van de werkzame beroepsbevolking en het aanbod van gediplomeerden van onderwijsinstellingen van regio’s aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen, kan het toekomstig arbeidsmarktperspectief van eenzelfde opleiding uiteenlopen in de diverse arbeidsmarktregio’s.",
author = "R. Clerx and F. C{\"o}rvers and D. Fouarge",
year = "2014",
month = "1",
day = "1",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Clerx, R, Cörvers, F & Fouarge, D 2014 'Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten' Research Centre for Education and the Labour Market, Maastricht.

Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten. / Clerx, R.; Cörvers, F.; Fouarge, D.

Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2014.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten

AU - Clerx, R.

AU - Cörvers, F.

AU - Fouarge, D.

PY - 2014/1/1

Y1 - 2014/1/1

N2 - Dit werkdocument geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 regio’s. De landelijke arbeidsmarktprognoses zijn in december 2013 gepubliceerd in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op de Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2013-2018. In het landelijke rapport ontbreekt de vertaalslag van de arbeidsmarktprognoses naar de regio’s. De resultaten van deze vertaalslag zijn sinds januari 2014 opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem (AIS) van het ROA. Doordat de groeiperspectieven, de industriële structuur, de vergrijzing van de werkzame beroepsbevolking en het aanbod van gediplomeerden van onderwijsinstellingen van regio’s aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen, kan het toekomstig arbeidsmarktperspectief van eenzelfde opleiding uiteenlopen in de diverse arbeidsmarktregio’s.

AB - Dit werkdocument geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 regio’s. De landelijke arbeidsmarktprognoses zijn in december 2013 gepubliceerd in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op de Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2013-2018. In het landelijke rapport ontbreekt de vertaalslag van de arbeidsmarktprognoses naar de regio’s. De resultaten van deze vertaalslag zijn sinds januari 2014 opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem (AIS) van het ROA. Doordat de groeiperspectieven, de industriële structuur, de vergrijzing van de werkzame beroepsbevolking en het aanbod van gediplomeerden van onderwijsinstellingen van regio’s aanzienlijk van elkaar kunnen verschillen, kan het toekomstig arbeidsmarktperspectief van eenzelfde opleiding uiteenlopen in de diverse arbeidsmarktregio’s.

M3 - Working paper

BT - Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

CY - Maastricht

ER -

Clerx R, Cörvers F, Fouarge D. Regionale arbeidsmarktprognoses 2013-2018, methodiek en resultaten. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market. 2014 Jan 1.