Probleemgeoriënteerd denken in de pijngeneeskunde: Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

A.J.R. Balthasar, J. Bergsma, M.A. Siemonsma, F.J.P.M. Huygen, M. van Kleef, D.G. Snijdelaar

Research output: Book/ReportBookAcademic

Abstract

Pijn vermindert de kwaliteit van leven van veel mensen. Hulp aan deze patiënten is complex en vereist kennis van de pijn­genees­kunde binnen de diverse disciplines waarin hulpverleners in contact komen met mensen met pijnklachten. In Probleemgeoriënteerd denken in de pijngeneeskunde worden hulpverleners aan de hand van casuïstiek wegwijs gemaakt in de vele verschillende behandelaspecten van pijn. Op een praktische wijze wordt de lezer met vragen en antwoorden meegenomen in op de dagelijkse praktijk geïnspireerde patiëntencasuïstiek. Vanuit verschillende invalshoeken laten de auteurs – werkzaam in uiteenlopende disciplines – zien hoe men met de pijnklacht van een patiënt kan omgaan en die pijn zo mogelijk kan behandelen.

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor artsen, paramedici en verpleegkundigen en iedereen die in opleiding is voor deze beroepen. Vaak zijn deze hulpverleners zelf geen pijnspecialist, maar hebben zij wel bijna dagelijks te maken met patiënten met (chronische)pijnklachten. Zij zullen in dit boek onderwerpen terugvinden die herkenbaar zijn uit de dagelijkse praktijk. Ook ervaren pijnspecialisten zullen nuttige informatie in dit boek terugvinden.

Dit boek draagt bij aan een breder begrip van pijngeneeskunde bij alle zorgverleners en daarmee aan een betere zorg voor de patiënt.
Original languageDutch
PublisherUitgeverij De Tijdstroom
Number of pages308
Volume1
Edition1
ISBN (Print)9789058980199
Publication statusPublished - May 2017

Cite this