Naturalisation provides a kickstart for the integration of immigrants

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

De Nederlandse regering wil streng zijn in het toelaten van immigranten, zo ook met het toekennen van het Nederlanderschap. Het vorige kabinet wilde de minimale verblijfstermijn voor naturalisatie verhogen van vijf naar zeven jaar, maar werd door de Eerste Kamer weggestemd. Volgens Floris Peters was dat een juiste beslissing omdat deze strengheid vanuit het oogpunt van integratie contraproductief werkt: de vertraagde naturalisatie erodeert de potentiële stimulans die het Nederlanderschap kan bieden op de arbeidsmarkt, juist voor de immigranten die een zwakke uitgangspositie hebben.
Original languageDutch
PublisherMe Judice
Publication statusPublished - 20 Dec 2017

Cite this

@misc{0f184315f43d4e79ac9f2196ddd449a0,
title = "Naturalisatie geeft potenti{\"e}le kickstart voor de integratie van migranten",
abstract = "De Nederlandse regering wil streng zijn in het toelaten van immigranten, zo ook met het toekennen van het Nederlanderschap. Het vorige kabinet wilde de minimale verblijfstermijn voor naturalisatie verhogen van vijf naar zeven jaar, maar werd door de Eerste Kamer weggestemd. Volgens Floris Peters was dat een juiste beslissing omdat deze strengheid vanuit het oogpunt van integratie contraproductief werkt: de vertraagde naturalisatie erodeert de potenti{\"e}le stimulans die het Nederlanderschap kan bieden op de arbeidsmarkt, juist voor de immigranten die een zwakke uitgangspositie hebben.",
author = "F.W.C. Peters",
year = "2017",
month = "12",
day = "20",
language = "Dutch",
publisher = "Me Judice",
address = "Netherlands",

}

Naturalisatie geeft potentiële kickstart voor de integratie van migranten. Peters, F.W.C. (Author). 2017. Me Judice.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Naturalisatie geeft potentiële kickstart voor de integratie van migranten

AU - Peters, F.W.C.

PY - 2017/12/20

Y1 - 2017/12/20

N2 - De Nederlandse regering wil streng zijn in het toelaten van immigranten, zo ook met het toekennen van het Nederlanderschap. Het vorige kabinet wilde de minimale verblijfstermijn voor naturalisatie verhogen van vijf naar zeven jaar, maar werd door de Eerste Kamer weggestemd. Volgens Floris Peters was dat een juiste beslissing omdat deze strengheid vanuit het oogpunt van integratie contraproductief werkt: de vertraagde naturalisatie erodeert de potentiële stimulans die het Nederlanderschap kan bieden op de arbeidsmarkt, juist voor de immigranten die een zwakke uitgangspositie hebben.

AB - De Nederlandse regering wil streng zijn in het toelaten van immigranten, zo ook met het toekennen van het Nederlanderschap. Het vorige kabinet wilde de minimale verblijfstermijn voor naturalisatie verhogen van vijf naar zeven jaar, maar werd door de Eerste Kamer weggestemd. Volgens Floris Peters was dat een juiste beslissing omdat deze strengheid vanuit het oogpunt van integratie contraproductief werkt: de vertraagde naturalisatie erodeert de potentiële stimulans die het Nederlanderschap kan bieden op de arbeidsmarkt, juist voor de immigranten die een zwakke uitgangspositie hebben.

M3 - Web publication/site

PB - Me Judice

ER -