356 Downloads (Pure)

Abstract

Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt het
Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit
Maastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voor
Nederland op.1 Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens ter
aanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijke
arbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s alsook een
beknopt overzicht van enkele resultaten ter illustratie van de gehanteerde
methodiek. De volledige regionale prognoses zijn beschikbaar via het
ArbeidsmarktInformatieSysteem (AIS), waarmee gebruikers zelf op eenvoudige
wijze de gewenste tabellen kunnen samenstellen.2 Daarnaast zal het ROA in het
najaar van 2016 een publicatie uitbrengen dat gericht is op de resultaten van de
regionale prognoses ter aanvulling op de hier gepresenteerde methodiek. Ook zal het ROA middels de regionale arbeidsmarktprognoses een bijdrage leveren aan de Regio in Beeld publicaties van het UWV die voor elke arbeidsmarktregio apart worden uitgebracht (najaar 2016).
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages55
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Cörvers, F., Dijksman, S., Fouarge, D., & Poulissen, D. (2016). Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market.
@techreport{a8e0cb3c0a3d4ec38fb3381fb9592245,
title = "Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020",
abstract = "Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt hetResearchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de UniversiteitMaastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voorNederland op.1 Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens teraanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijkearbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s alsook eenbeknopt overzicht van enkele resultaten ter illustratie van de gehanteerdemethodiek. De volledige regionale prognoses zijn beschikbaar via hetArbeidsmarktInformatieSysteem (AIS), waarmee gebruikers zelf op eenvoudigewijze de gewenste tabellen kunnen samenstellen.2 Daarnaast zal het ROA in hetnajaar van 2016 een publicatie uitbrengen dat gericht is op de resultaten van deregionale prognoses ter aanvulling op de hier gepresenteerde methodiek. Ook zal het ROA middels de regionale arbeidsmarktprognoses een bijdrage leveren aan de Regio in Beeld publicaties van het UWV die voor elke arbeidsmarktregio apart worden uitgebracht (najaar 2016).",
author = "Frank C{\"o}rvers and Sander Dijksman and Didier Fouarge and Davey Poulissen",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Cörvers, F, Dijksman, S, Fouarge, D & Poulissen, D 2016 'Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020' Research Centre for Education and the Labour Market, Maastricht.

Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020. / Cörvers, Frank; Dijksman, Sander; Fouarge, Didier; Poulissen, Davey.

Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2016.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020

AU - Cörvers, Frank

AU - Dijksman, Sander

AU - Fouarge, Didier

AU - Poulissen, Davey

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt hetResearchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de UniversiteitMaastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voorNederland op.1 Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens teraanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijkearbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s alsook eenbeknopt overzicht van enkele resultaten ter illustratie van de gehanteerdemethodiek. De volledige regionale prognoses zijn beschikbaar via hetArbeidsmarktInformatieSysteem (AIS), waarmee gebruikers zelf op eenvoudigewijze de gewenste tabellen kunnen samenstellen.2 Daarnaast zal het ROA in hetnajaar van 2016 een publicatie uitbrengen dat gericht is op de resultaten van deregionale prognoses ter aanvulling op de hier gepresenteerde methodiek. Ook zal het ROA middels de regionale arbeidsmarktprognoses een bijdrage leveren aan de Regio in Beeld publicaties van het UWV die voor elke arbeidsmarktregio apart worden uitgebracht (najaar 2016).

AB - Vanwege het toenemend belang van regionale arbeidsmarktinformatie stelt hetResearchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de UniversiteitMaastricht sinds 2013 regionale arbeidsmarktprognoses naar opleiding voorNederland op.1 Deze regionale prognoses zijn afgeleid van en dienen tevens teraanvulling op de bekende landelijke arbeidsmarktprognoses. Dit technisch rapport geeft de methodiek weer die gevolgd is bij het vertalen van de landelijkearbeidsmarktprognoses van het ROA naar 35 arbeidsmarktregio’s alsook eenbeknopt overzicht van enkele resultaten ter illustratie van de gehanteerdemethodiek. De volledige regionale prognoses zijn beschikbaar via hetArbeidsmarktInformatieSysteem (AIS), waarmee gebruikers zelf op eenvoudigewijze de gewenste tabellen kunnen samenstellen.2 Daarnaast zal het ROA in hetnajaar van 2016 een publicatie uitbrengen dat gericht is op de resultaten van deregionale prognoses ter aanvulling op de hier gepresenteerde methodiek. Ook zal het ROA middels de regionale arbeidsmarktprognoses een bijdrage leveren aan de Regio in Beeld publicaties van het UWV die voor elke arbeidsmarktregio apart worden uitgebracht (najaar 2016).

M3 - Working paper

BT - Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

CY - Maastricht

ER -

Cörvers F, Dijksman S, Fouarge D, Poulissen D. Methodiek regionale arbeidsmarktprognoses 2015-2020. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market. 2016.