293 Downloads (Pure)

Abstract

In dit werkdocument wordt de methodiek weergegeven die gevolgd is bij het samenstellen van de arbeidsmarktinformatie over 21 bedrijfssectoren, 113 beroepsgroepen en 90 opleidingstypen, welke opgenomen is in het ArbeidsmarktInformatieSysteem van het ROA en gebruikt in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020 (ROA, 2015a). Dit rapport is in december 2015 uitgebracht in het kader van het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2015-2020. Deze informatie – die elke twee jaar wordt gegenereerd – is van belang voor zowel het geven van voorlichting aan degenen die aan een opleiding willen beginnen als het nemen van beleidsbeslissingen door instanties die betrokken zijn bij de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.
Original languageDutch
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Number of pages62
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@techreport{b29b13606ff64ddfb1301ac308319b66,
title = "Methodiek arbeidsmarktprognoses en-indicatoren 2015-2020",
abstract = "In dit werkdocument wordt de methodiek weergegeven die gevolgd is bij het samenstellen van de arbeidsmarktinformatie over 21 bedrijfssectoren, 113 beroepsgroepen en 90 opleidingstypen, welke opgenomen is in het ArbeidsmarktInformatieSysteem van het ROA en gebruikt in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020 (ROA, 2015a). Dit rapport is in december 2015 uitgebracht in het kader van het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2015-2020. Deze informatie – die elke twee jaar wordt gegenereerd – is van belang voor zowel het geven van voorlichting aan degenen die aan een opleiding willen beginnen als het nemen van beleidsbeslissingen door instanties die betrokken zijn bij de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.",
author = "Ineke Bijlsma and Frank C{\"o}rvers and Sander Dijksman and Didier Fouarge and Annemarie Kuenn and Davey Poulissen",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Methodiek arbeidsmarktprognoses en-indicatoren 2015-2020. / Bijlsma, Ineke; Cörvers, Frank; Dijksman, Sander; Fouarge, Didier; Kuenn, Annemarie; Poulissen, Davey.

Research Centre for Education and the Labour Market, 2016.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Methodiek arbeidsmarktprognoses en-indicatoren 2015-2020

AU - Bijlsma, Ineke

AU - Cörvers, Frank

AU - Dijksman, Sander

AU - Fouarge, Didier

AU - Kuenn, Annemarie

AU - Poulissen, Davey

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In dit werkdocument wordt de methodiek weergegeven die gevolgd is bij het samenstellen van de arbeidsmarktinformatie over 21 bedrijfssectoren, 113 beroepsgroepen en 90 opleidingstypen, welke opgenomen is in het ArbeidsmarktInformatieSysteem van het ROA en gebruikt in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020 (ROA, 2015a). Dit rapport is in december 2015 uitgebracht in het kader van het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2015-2020. Deze informatie – die elke twee jaar wordt gegenereerd – is van belang voor zowel het geven van voorlichting aan degenen die aan een opleiding willen beginnen als het nemen van beleidsbeslissingen door instanties die betrokken zijn bij de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

AB - In dit werkdocument wordt de methodiek weergegeven die gevolgd is bij het samenstellen van de arbeidsmarktinformatie over 21 bedrijfssectoren, 113 beroepsgroepen en 90 opleidingstypen, welke opgenomen is in het ArbeidsmarktInformatieSysteem van het ROA en gebruikt in het rapport De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020 (ROA, 2015a). Dit rapport is in december 2015 uitgebracht in het kader van het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA. Het rapport biedt een overzicht van recente trends op Nederlandse arbeidsmarkt, alsook van de huidige en te verwachten toekomstige ontwikkelingen in de periode 2015-2020. Deze informatie – die elke twee jaar wordt gegenereerd – is van belang voor zowel het geven van voorlichting aan degenen die aan een opleiding willen beginnen als het nemen van beleidsbeslissingen door instanties die betrokken zijn bij de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

M3 - Working paper

BT - Methodiek arbeidsmarktprognoses en-indicatoren 2015-2020

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

ER -