Meer aandacht voor privacy in de openbare registers?

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

De openbare registers dienen het goederenrechtelijke beginsel van publiciteit dat op zijn beurt rechtszekerheid beoogt. Tegelijkertijd maken die openbare registers een grote verzameling persoons- gegevens eenvoudig en digitaal toegankelijk voor iedereen. Dat doet de vraag rijzen of een systeem mogelijk is dat het goederenrechtelijk beginsel van publiciteit en rechtszekerheid dient, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van geregistreerden. De auteur meent van wel en put daarvoor inspiratie uit het Duitse systeem van beperkte toegang.
Original languageDutch
Article number1091
Pages (from-to)1520-1527
Number of pages8
JournalNederlands Juristenblad
Issue number23
Publication statusPublished - 1 Jan 2015

Cite this

@article{42225fa765ee4de191a8ebf2029f54a8,
title = "Meer aandacht voor privacy in de openbare registers?",
abstract = "De openbare registers dienen het goederenrechtelijke beginsel van publiciteit dat op zijn beurt rechtszekerheid beoogt. Tegelijkertijd maken die openbare registers een grote verzameling persoons- gegevens eenvoudig en digitaal toegankelijk voor iedereen. Dat doet de vraag rijzen of een systeem mogelijk is dat het goederenrechtelijk beginsel van publiciteit en rechtszekerheid dient, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van geregistreerden. De auteur meent van wel en put daarvoor inspiratie uit het Duitse systeem van beperkte toegang.",
author = "A. Berlee",
year = "2015",
month = "1",
day = "1",
language = "Dutch",
pages = "1520--1527",
journal = "Nederlands Juristenblad",
issn = "0165-0483",
publisher = "Kluwer B.V.",
number = "23",

}

Meer aandacht voor privacy in de openbare registers? / Berlee, A.

In: Nederlands Juristenblad, No. 23, 1091, 01.01.2015, p. 1520-1527.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Meer aandacht voor privacy in de openbare registers?

AU - Berlee, A.

PY - 2015/1/1

Y1 - 2015/1/1

N2 - De openbare registers dienen het goederenrechtelijke beginsel van publiciteit dat op zijn beurt rechtszekerheid beoogt. Tegelijkertijd maken die openbare registers een grote verzameling persoons- gegevens eenvoudig en digitaal toegankelijk voor iedereen. Dat doet de vraag rijzen of een systeem mogelijk is dat het goederenrechtelijk beginsel van publiciteit en rechtszekerheid dient, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van geregistreerden. De auteur meent van wel en put daarvoor inspiratie uit het Duitse systeem van beperkte toegang.

AB - De openbare registers dienen het goederenrechtelijke beginsel van publiciteit dat op zijn beurt rechtszekerheid beoogt. Tegelijkertijd maken die openbare registers een grote verzameling persoons- gegevens eenvoudig en digitaal toegankelijk voor iedereen. Dat doet de vraag rijzen of een systeem mogelijk is dat het goederenrechtelijk beginsel van publiciteit en rechtszekerheid dient, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van geregistreerden. De auteur meent van wel en put daarvoor inspiratie uit het Duitse systeem van beperkte toegang.

M3 - Article

SP - 1520

EP - 1527

JO - Nederlands Juristenblad

JF - Nederlands Juristenblad

SN - 0165-0483

IS - 23

M1 - 1091

ER -