De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018

F. Cörvers, D. Fouarge, M.L.A. de Hoon, A.C. Künn-Nelen, J.A.F. van Thor, A.M.C. Verhagen, S. Dijksman, R. Clerx, N. Salamanca Acosta, D.A.M. Bertrand-Cloodt

Research output: Working paperProfessional

586 Downloads (Pure)

Abstract

In deze aanhoudend roerige tijden op de arbeidsmarkt brengt het Researchcentrum
voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) de twaalfde uitgave van het rapport De arbeidsmarkt
naar opleiding en beroep uit. Hierin wordt een beeld geschetst van de huidige en
op de middellange termijn te verwachten arbeidsmarktontwikkelingen. Wij schetsen
de arbeidsmarktperspectieven voor de komende vijf jaar (tot 2018) onder andere om
de jongeren die nu voor hun studiekeuze staan inzicht te bieden in de verwachte
arbeidsmarktsituatie na afstuderen. Deze informatie is van belang voor zowel het
geven van voorlichting aan degenen die aan een (vervolg)opleiding willen beginnen
als voor werkgevers bij het nemen van strategische beslissingen over hun personeelsbeleid.
Het rapport is in het bijzonder bedoeld voor de beleidsontwikkeling van de
overheid, de arbeidsbemiddelingssorganisaties, de sociale partners en het onderwijsveld.
Het rapport is gebaseerd op gedetailleerde arbeidsmarktinformatie naar sector,
beroep en opleiding, zoals deze is opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem
(AIS) van het ROA.
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherResearch Centre for Education and the Labour Market
Publication statusPublished - 1 Jan 2013

Cite this

Cörvers, F., Fouarge, D., de Hoon, M. L. A., Künn-Nelen, A. C., van Thor, J. A. F., Verhagen, A. M. C., ... Bertrand-Cloodt, D. A. M. (2013). De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market.
Cörvers, F. ; Fouarge, D. ; de Hoon, M.L.A. ; Künn-Nelen, A.C. ; van Thor, J.A.F. ; Verhagen, A.M.C. ; Dijksman, S. ; Clerx, R. ; Salamanca Acosta, N. ; Bertrand-Cloodt, D.A.M. / De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2013.
@techreport{b2cd6be5ed6f40bd9eb77c9a2b926bf8,
title = "De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018",
abstract = "In deze aanhoudend roerige tijden op de arbeidsmarkt brengt het Researchcentrumvoor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) de twaalfde uitgave van het rapport De arbeidsmarktnaar opleiding en beroep uit. Hierin wordt een beeld geschetst van de huidige enop de middellange termijn te verwachten arbeidsmarktontwikkelingen. Wij schetsende arbeidsmarktperspectieven voor de komende vijf jaar (tot 2018) onder andere omde jongeren die nu voor hun studiekeuze staan inzicht te bieden in de verwachtearbeidsmarktsituatie na afstuderen. Deze informatie is van belang voor zowel hetgeven van voorlichting aan degenen die aan een (vervolg)opleiding willen beginnenals voor werkgevers bij het nemen van strategische beslissingen over hun personeelsbeleid.Het rapport is in het bijzonder bedoeld voor de beleidsontwikkeling van deoverheid, de arbeidsbemiddelingssorganisaties, de sociale partners en het onderwijsveld.Het rapport is gebaseerd op gedetailleerde arbeidsmarktinformatie naar sector,beroep en opleiding, zoals deze is opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem(AIS) van het ROA.",
author = "F. C{\"o}rvers and D. Fouarge and {de Hoon}, M.L.A. and A.C. K{\"u}nn-Nelen and {van Thor}, J.A.F. and A.M.C. Verhagen and S. Dijksman and R. Clerx and {Salamanca Acosta}, N. and D.A.M. Bertrand-Cloodt",
year = "2013",
month = "1",
day = "1",
language = "Dutch",
publisher = "Research Centre for Education and the Labour Market",
type = "WorkingPaper",
institution = "Research Centre for Education and the Labour Market",

}

Cörvers, F, Fouarge, D, de Hoon, MLA, Künn-Nelen, AC, van Thor, JAF, Verhagen, AMC, Dijksman, S, Clerx, R, Salamanca Acosta, N & Bertrand-Cloodt, DAM 2013 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018' Research Centre for Education and the Labour Market, Maastricht.

De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. / Cörvers, F.; Fouarge, D.; de Hoon, M.L.A.; Künn-Nelen, A.C.; van Thor, J.A.F.; Verhagen, A.M.C.; Dijksman, S.; Clerx, R.; Salamanca Acosta, N.; Bertrand-Cloodt, D.A.M.

Maastricht : Research Centre for Education and the Labour Market, 2013.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018

AU - Cörvers, F.

AU - Fouarge, D.

AU - de Hoon, M.L.A.

AU - Künn-Nelen, A.C.

AU - van Thor, J.A.F.

AU - Verhagen, A.M.C.

AU - Dijksman, S.

AU - Clerx, R.

AU - Salamanca Acosta, N.

AU - Bertrand-Cloodt, D.A.M.

PY - 2013/1/1

Y1 - 2013/1/1

N2 - In deze aanhoudend roerige tijden op de arbeidsmarkt brengt het Researchcentrumvoor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) de twaalfde uitgave van het rapport De arbeidsmarktnaar opleiding en beroep uit. Hierin wordt een beeld geschetst van de huidige enop de middellange termijn te verwachten arbeidsmarktontwikkelingen. Wij schetsende arbeidsmarktperspectieven voor de komende vijf jaar (tot 2018) onder andere omde jongeren die nu voor hun studiekeuze staan inzicht te bieden in de verwachtearbeidsmarktsituatie na afstuderen. Deze informatie is van belang voor zowel hetgeven van voorlichting aan degenen die aan een (vervolg)opleiding willen beginnenals voor werkgevers bij het nemen van strategische beslissingen over hun personeelsbeleid.Het rapport is in het bijzonder bedoeld voor de beleidsontwikkeling van deoverheid, de arbeidsbemiddelingssorganisaties, de sociale partners en het onderwijsveld.Het rapport is gebaseerd op gedetailleerde arbeidsmarktinformatie naar sector,beroep en opleiding, zoals deze is opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem(AIS) van het ROA.

AB - In deze aanhoudend roerige tijden op de arbeidsmarkt brengt het Researchcentrumvoor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) de twaalfde uitgave van het rapport De arbeidsmarktnaar opleiding en beroep uit. Hierin wordt een beeld geschetst van de huidige enop de middellange termijn te verwachten arbeidsmarktontwikkelingen. Wij schetsende arbeidsmarktperspectieven voor de komende vijf jaar (tot 2018) onder andere omde jongeren die nu voor hun studiekeuze staan inzicht te bieden in de verwachtearbeidsmarktsituatie na afstuderen. Deze informatie is van belang voor zowel hetgeven van voorlichting aan degenen die aan een (vervolg)opleiding willen beginnenals voor werkgevers bij het nemen van strategische beslissingen over hun personeelsbeleid.Het rapport is in het bijzonder bedoeld voor de beleidsontwikkeling van deoverheid, de arbeidsbemiddelingssorganisaties, de sociale partners en het onderwijsveld.Het rapport is gebaseerd op gedetailleerde arbeidsmarktinformatie naar sector,beroep en opleiding, zoals deze is opgenomen in het Arbeidsmarktinformatiesysteem(AIS) van het ROA.

M3 - Working paper

BT - De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018

PB - Research Centre for Education and the Labour Market

CY - Maastricht

ER -

Cörvers F, Fouarge D, de Hoon MLA, Künn-Nelen AC, van Thor JAF, Verhagen AMC et al. De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018. Maastricht: Research Centre for Education and the Labour Market. 2013 Jan 1.