De algemene vergadering van Nederlandse beursvennootschappen

R. Abma, D. van Kleef, N. Lemmers, Mieke Olaerts

Research output: Book/ReportBookAcademic

Abstract

Welke rechten en bevoegdheden hebben aandeelhouders via de algemene vergadering? Deze uitgave behandelt alle aspecten van de algemene vergadering aan de hand van jurisprudentie, wetgeving en praktijkvoorbeelden. Zo krijgt u praktisch inzicht in de rechten, plichten en verantwoordelijkheden van aandeelhouders en de algemene vergadering.
Waar ligt de grens tussen controle en meebesturen door aandeelhouders? Hoe kunnen aandeelhouders hun rechten en bevoegdheden uitoefenen? En hebben ze alleen rechten of ook plichten? De algemene vergadering van Nederlandse beursvennootschappen gaat uitgebreid in op de praktijksituatie van de afgelopen tien jaar. U krijgt antwoord op deze en andere vragen die in het kader van het organiseren en houden van een algemene vergadering en de omgang met aandeelhouders kunnen ontstaan.
De algemene vergadering van Nederlandse beursvennootschappen is verrijkt met praktijkinformatie die niet gemakkelijk te vinden is. Perfect voor iedereen die betrokken is bij een algemene vergadering van een beursvennootschap - van bestuurders en commissarissen tot aandeelhouders, accountants, bedrijfsjuristen, notarissen, advocaten, stemadviseurs en rechters. Voor studenten die een gespecialiseerde beroepsopleiding volgen, is deze uitgave ideaal studiemateriaal.
Original languageDutch
Place of PublicationDeventer
PublisherWolters Kluwer
Number of pages264
ISBN (Electronic)978-90-1313-291-5
ISBN (Print)978-90-1313-290-8
Publication statusPublished - 2017

Publication series

SeriesSerie recht en praktijk - Ondernemingsrecht
VolumeONR9

Cite this