Belgisch Koninklijk Besluit laat WW-uitkering grensarbeiders aansluiten op Nederlands pensioen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Met het Koninklijk Besluit van 12 december 2018, heeft België het probleem opgelost voor de grensarbeider waarbij de werkloosheidsuitkering niet aansluit bij het Nederlandse pensioen. Het nieuwe besluit stelt dat de Belgische werkloosheidsuitkering voor grensarbeiders niet stopt bij 65 jaar maar doorloopt tot ingang Nederlands (buitenlands) pensioen. Omdat het Koninklijk Besluit in pensioenkringen en onder (bijna-) gepensioneerden tot wat onduidelijkheid heeft gezorgd, hierbij de belangrijkste feiten op een rijtje.
Original languageDutch
Place of PublicationMaastricht
PublisherMaastricht University
EditionITEM
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 29 Jan 2019

Cite this

@misc{744ab53844ca40fea4613c4c98318210,
title = "Belgisch Koninklijk Besluit laat WW-uitkering grensarbeiders aansluiten op Nederlands pensioen",
abstract = "Met het Koninklijk Besluit van 12 december 2018, heeft Belgi{\"e} het probleem opgelost voor de grensarbeider waarbij de werkloosheidsuitkering niet aansluit bij het Nederlandse pensioen. Het nieuwe besluit stelt dat de Belgische werkloosheidsuitkering voor grensarbeiders niet stopt bij 65 jaar maar doorloopt tot ingang Nederlands (buitenlands) pensioen. Omdat het Koninklijk Besluit in pensioenkringen en onder (bijna-) gepensioneerden tot wat onduidelijkheid heeft gezorgd, hierbij de belangrijkste feiten op een rijtje.",
author = "Sander Kramer and A.H.H. Bollen-Vandenboorn and M.J.G.A.M. Weerepas and Hannelore Niesten",
year = "2019",
month = "1",
day = "29",
language = "Dutch",
publisher = "Maastricht University",
edition = "ITEM",

}

TY - ADVS

T1 - Belgisch Koninklijk Besluit laat WW-uitkering grensarbeiders aansluiten op Nederlands pensioen

AU - Kramer, Sander

AU - Bollen-Vandenboorn, A.H.H.

AU - Weerepas, M.J.G.A.M.

AU - Niesten, Hannelore

PY - 2019/1/29

Y1 - 2019/1/29

N2 - Met het Koninklijk Besluit van 12 december 2018, heeft België het probleem opgelost voor de grensarbeider waarbij de werkloosheidsuitkering niet aansluit bij het Nederlandse pensioen. Het nieuwe besluit stelt dat de Belgische werkloosheidsuitkering voor grensarbeiders niet stopt bij 65 jaar maar doorloopt tot ingang Nederlands (buitenlands) pensioen. Omdat het Koninklijk Besluit in pensioenkringen en onder (bijna-) gepensioneerden tot wat onduidelijkheid heeft gezorgd, hierbij de belangrijkste feiten op een rijtje.

AB - Met het Koninklijk Besluit van 12 december 2018, heeft België het probleem opgelost voor de grensarbeider waarbij de werkloosheidsuitkering niet aansluit bij het Nederlandse pensioen. Het nieuwe besluit stelt dat de Belgische werkloosheidsuitkering voor grensarbeiders niet stopt bij 65 jaar maar doorloopt tot ingang Nederlands (buitenlands) pensioen. Omdat het Koninklijk Besluit in pensioenkringen en onder (bijna-) gepensioneerden tot wat onduidelijkheid heeft gezorgd, hierbij de belangrijkste feiten op een rijtje.

UR - https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/blog/2019/01/belgisch-koninklijk-besluit-laat-ww-uitkering-grensarbeiders-aansluiten-op-nederlands

M3 - Web publication/site

PB - Maastricht University

CY - Maastricht

ER -