Meer vertraging voor kind met lagere sociaaleconomische status

Press/Media: ResearchPopular

Description

Basisschoolleerlingen met een lage of gemiddelde sociaaleconomische achtergrond hebben door de schoolsluitingen van afgelopen jaar aanzienlijk meer leerachterstanden opgelopen dan leerlingen met een hoge sociaaleconomische status. Tot die conclusie komen wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Ze hebben gegevens uit het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs geanalyseerd. Dat is lopend onderzoek onder 289.000 leerlingen van 1300 scholen.

Period23 Mar 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleMeer vertraging voor kind met lagere sociaaleconomische status
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletLeidsch Dagblad
  Media typeOnline
  Country/TerritoryNetherlands
  Date23/03/21
  DescriptionBasisschoolleerlingen met een lage of gemiddelde sociaaleconomische achtergrond hebben door de schoolsluitingen van afgelopen jaar aanzienlijk meer leerachterstanden opgelopen dan leerlingen met een hoge sociaaleconomische status. Tot die conclusie komen wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Ze hebben gegevens uit het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs geanalyseerd. Dat is lopend onderzoek onder 289.000 leerlingen van 1300 scholen.
  Producer/AuthorLeidsch Dagblad
  URLhttps://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20210323_81068546?utm_source=www.startpage.com&utm_medium=referral&utm_content=/
  PersonsCarla Haelermans