Bijzonder hoogleraar Smits (UM): ‘Diversiteit aan flexwerkers in Nederland is bijzonder groot’

Press/Media: Public EngagementPopular

Description

Op de Nederlandse arbeidsmarkt neemt het percentage werkenden met een vast dienstverband al enkele jaren af. Het percentage flexwerkers groeit. Deze groep is lastig in kaart te brengen, omdat er veel verschillende vormen van flexwerk zijn. Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk. Dat meldt dr. Wendy Smits, bijzonder hoogleraar ‘Labour Market Flexibility: the employer’s perspective’ aan de Universiteit Maastricht op basis van een nieuwe analyse, die zij vandaag tijdens haar inaugurele rede presenteert. Voor onderzoek naar de gevolgen van flexwerk moet rekening worden gehouden met deze verschillen, betoogt Wendy Smits. Bovendien is er meer onderzoek nodig om de kwetsbare groep zzp’ers in kaart te brengen.

Period24 Nov 2017

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleBijzonder hoogleraar Smits (UM): ‘Diversiteit aan flexwerkers in Nederland is bijzonder groot’
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletWijLimburg
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date24/11/17
  DescriptionOp de Nederlandse arbeidsmarkt neemt het percentage werkenden met een vast dienstverband al enkele jaren af. Het percentage flexwerkers groeit. Deze groep is lastig in kaart te brengen, omdat er veel verschillende vormen van flexwerk zijn. Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk. Dat meldt dr. Wendy Smits, bijzonder hoogleraar ‘Labour Market Flexibility: the employer’s perspective’ aan de Universiteit Maastricht op basis van een nieuwe analyse, die zij vandaag tijdens haar inaugurele rede presenteert. Voor onderzoek naar de gevolgen van flexwerk moet rekening worden gehouden met deze verschillen, betoogt Wendy Smits. Bovendien is er meer onderzoek nodig om de kwetsbare groep zzp’ers in kaart te brengen.
  Producer/AuthorMaurice van der Linden
  URLhttps://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/bijzonder-hoogleraar-smits-um-diversiteit-aan-flexwerkers-in-nederland-is-bijzonder-groot/
  PersonsWendy Smits