BAMA-structuur nog steeds niet ingeburgerd bij werkgevers

Press/Media: Expert CommentPopular

Description

Werkgevers hebben hun wervingsstrategieën nauwelijks aangepast na de invoering van het Bachelor-Mastersysteem (BAMA). De gevestigde opleidingsaanduidingen hbo en wo blijven bepalend bij werving en voor het arbeidsmarktrendement. Onder gediplomeerden uit het hoger onderwijs verdienen wo-mastergediplomeerden het meest. Gediplomeerden met een wo-bachelor verdienen minder dan gediplomeerden met een hbo-bachelor. Dit en meer blijkt uit het onderzoek ‘Rendement van bachelor en masterdiploma’s’ door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht, zo meldt de universiteit.

BAMA-structuur nog steeds niet ingeburgerd bij werkgevers - Raymond Montizaan -Nationale Onderwijsgids

Period13 Jul 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleBAMA-structuur nog steeds niet ingeburgerd bij werkgevers
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletnationaleonderwijsgids.nl
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date13/07/21
  DescriptionWerkgevers hebben hun wervingsstrategieën nauwelijks aangepast na de invoering van het Bachelor-Mastersysteem (BAMA). De gevestigde opleidingsaanduidingen hbo en wo blijven bepalend bij werving en voor het arbeidsmarktrendement. Onder gediplomeerden uit het hoger onderwijs verdienen wo-mastergediplomeerden het meest. Gediplomeerden met een wo-bachelor verdienen minder dan gediplomeerden met een hbo-bachelor. Dit en meer blijkt uit het onderzoek ‘Rendement van bachelor en masterdiploma’s’ door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht, zo meldt de universiteit.
  Producer/AuthorNationale Onderwijsgids
  URLhttps://www.nationaleonderwijsgids.nl/hbo/nieuws/58603-bama-structuur-nog-steeds-niet-ingeburgerd-bij-werkgevers.html
  PersonsRaymond Montizaan